Amarminoen Guide: Rute, Kort, Længde, Overnatning m.m. (27 km)


amarminoen cover

Er du en af dem, der altid er på jagt efter nye smukke vandreruter i Danmark? Så bliv klædt på til at gå Amarminoen, som er en ny vandrerute på Sjælland. Vil du ud af storbyens virvar? Så få inspiration til en, to eller tre fantastiske dage her. 

Hvad er Amarmioen for noget? Amarminoen er en vandrerute på 27 kilometer. Ruten foregår på Amager og strækker sig fra DR Byen til Prins Knuds Dæmning i Dragør. Du bestemmer selv, hvor du starter og slutter på ruten, der er skiltet i begge retninger.

Vi er netop hjemvendt fra en alle tiders tur, hvor vi valgte at gå hele ruten på en dag. Du kan sagtens bide ruten over, og der er gode overnatningsmuligheder på vejen, som du kan læse mere om længere nede på siden.

Noget af det første man kigger efter, når man skal ud at vandre en ukendt rute er et kort. Derfor smider vi altid et kort i toppen af vores artikler, når vi har muligheden for det. Her ser du et kort over Amarminoen. Ruten er 27 kilometer lang, og du kan sagtens vandre i begge retninger, da den er skiltet begge veje. 

Kortet er fra AllTrails, men vi benyttede os ikke af et kort, da vi var ude at vandre ruten. Et andet spørgsmål, der hurtigt opstår er nemlig, er det nemt at fare vildt? Ruten er ny og forholdsvis godt skiltet. Vi missede dog et skilt i skoven, og kom off road på et tidspunkt. Det påvirkede da ikke turen på nogen måde, da vi blot hev google maps frem og fandt et kort på nettet ligesom vi præsenterer her.

Det er derfor muligt at gå forkert. Vi mødte også andre vandrere, der gik i modsatte retning. De havde overnattet i telt og fået en hel del længere tur ud af det, da de også havde misset nogle skilte.

De så det dog heller ikke som noget problem, da man blot kommer ud på en af de mange andre stier og og smukke ruter, der er på Amager. Vi brugte som sagt en dag på at gå ruten, men du har måske undret dig over nedenstående spørgsmål

Hvor lang tid tager det at gå Amarminoen?

hvor lang tid tager det at vandre amarminoen

Vi valgte at tage en dagsudflugt på Amarminoen, da vi er ved at træne til Copenhagen Mammutmarch, hvor vi skal vandre 100 kilometer på en dag. Vi nød Amarminoen og kunne gå ruten på cirka seks timer. Vi havde en tracker med, og du kan se på billedet fra vores Garmin Connect, at vi gik 25 kilometer på 5 timer og 35 minutter. 

Vi pausede uret et par gange, hvor vi havde lange pauser og fik øl og dejlig mad. På et tidspunkt glemte vi at starte vores outdoor ur fra Garmin, og derfor blev distancen på trackeren lidt kortere end ruten egentlig er. Derfor passer det nok meget godt med de 27 kilometer, som også er indgraveret i stenene på nedenstående billede.

Det er selvfølgelig meget individuelt, hvor hurtigt man kan gå en rute som Amarminoen. Husk, at er der nogle virkelig gode overnatningspladser med shelters, som du kan få en lille snært af længere nede på siden. Vi mødte som sagt nogle, der havde overnattet, og det kan vi også sagtens finde på at gøre næste gang.

Amarminoen Guide: Følg vores ruter på YouTube

Hvor starter Amarminoen? Start enten ved DR byen eller Dragør

hvor starter og slutter amarminoen

Der er to officielle startsteder på Amarminoen. Vi startede i Dragør, hvor der er gratis parkeringsmuligheder, og mange af dem! Her starter ruten ved Prins Knuds Dæmning. Du kan blot skrive den ind på GPS’en, og så kan du køre lige derhen. Du kan iøvrigt nemt tage metro/busser til begge startsteder, og vi kom nemt tilbage til bilen, da vi ankom til det andet start/slut sted, nemlig DR Byen. 

Du kan også nemt taste DR Byen ind på GPS’en, og ved hvert af de to startsteder kan du se en af de store sten, som jeg står ved på ovenstående billede.

Overnatning på Amarminoen

Inden vi tog afsted på Amarminoen kendte vi ikke meget til ruten. Vi anede derfor ikke noget om de fantastiske overnatningsmuligheder, så vi blev noget overrasket, da vi så de fine shelters og teltpladser. Her var der også nogle, der havde valgt at slå deres hængekøje op, som man sagtens kan overnatte i om sommeren i Danmark.

Mangler du et telt eller en hængekøje, så har vi samlet et bredt udvalg fra nogle af de bedste outdoor butikker i Danmark. Se udvalget via disse links: Telte eller Hængekøjer

Vi fik desværre ikke billeder af alle de fine overnatningsmuligheder på Amarminoen, men hvis du synes, at det lyder for godt til at være sandt, så kan du jo lige tjekke nedenstående billede ud.

Sheltere på Amarminoen

amarminoen overnatning

Vi gik både forbi flere sheltere, teltpladser og tilhørende bålpladser. Når man vandrer 27 kilometer, og bliver lidt sulten, ja så fortryder man hurtigt, hvis man ikke har forberedt sig ordenligt. Derfor skriver vi blandt andet disse guides, så du kan få det bedste ud af din tur, når du er ude at vandre. 

Skal du forberede dig til dit næste eventyr, kan du blandt andet finde en masse outdoor udstyr på vores side, hvor vi linker videre til nogle af de bedste outdoor butikker i Danmark. Find nogle af vores topkategorier her.

Toiletter, vandposter og proviant på Amarminoen

Nu har vi vist også rost Amarminoen længe nok. Det var ikke alt, der var guld og grønne skove. Hvis man er forvænt med Camino Francés, som vi er, så mangler den smukke og flade natur på Amager stadig lidt faciliteter til luksus vandrerne. 

Vi havde selv en god rygsæk med, med alt som hjertet begærer. Vi hørte dog fra flere på vejen, at de manglede toiletter og vandposter. Så dette skal du umiddelbart ikke regne med kommer, når du lige står og mangler det. Begge dele er dog muligt at finde.

Vi elsker også, hvis der ligger en god café, hvor man lige kan få en kold øl. Dette mødte vi igen ikke meget af, men vi gik igen lidt off road, og der ligger en rigtig hyggelig camping plads tæt ved DR byen, hvor vi var så heldige at få gratis skænk.

toiletter vandposter proviant paa amarminoen

Find vandreudstyr til Amarminoen og andre eventyr her

Amarminoen er muligvis den letteste vandrerute jeg nogensinde har gået på 27 kilometer. Stierne er helt nyrenoverede og ruten er så flad som noget, der strækker sig over den distance, næsten kan være. Du behøver derfor ikke noget vildt eller fancy vandreudstyr til at gå denne rute.

Nu gik vi jo ruten her midt på sommeren. Vi kan sagtens forestille os, at regn vil blive en forhindring på andre årstider. Oplever du selv disse udfordringer, er du velkommen til at smide en kommentar i bunden af artiklen, så vores læsere kan være så godt forberedte som muligt. Du er selvfølgelig velkommen til at smide en kommentar om alverdens ting, især omhandlende Amarminoen.

Har du også spørgsmål angående vandreudstyr, så prøver vi at teste udstyr fra nogle af de bedste outdoor brands i Danmark.

Hvorfor hedder ruten Amarminoen?

Amarminoen er et ord, der er sammensat af Amager og Caminoen. Dette begynder at blive tilfældet ved flere vandreruter i Danmark, som vi også har set med Camønoen. Dette navn udspringer også med inspiration fra Camino de Santiago.

Begge ruter er forholdsvis nye, og Amarminoen åbnede først i 2020, men er allerede blevet en rigtig kendt vandrerute. Den viser Amager frem fra nogle af de smukkeste sider, hvor man ellers kender området for store bygninger såsom Fields, Bella Center, Royal Copenhagen samt en Københavns lufthavn, som man også ser en masse fly lette fra, når man er ude på ruten. Har du lyst til at give dig i kast med Amarminoen? Du kan læse vores vurdering længere nede, og give din egen til kende, når du har testet ruten. Buen Amarmino!

hvorfor hedder ruten amarminoen min

Vurdering af Amarminoen

Hvis vi selv skal sige det, så er vores tur på Amarminoen 4 ud af 5 stjerner. Vi var dog heldige med vejret, og vores sommerhumør var helt i top. Hvis vi skal tage de kritiske briller på, så er Amarminoen ikke i nærheden af andre vandreruter vi har været på.

Vi har dog næsten altid positive briller på, når vi lige er kommet hjem fra en vandrerute. Stierne var super vedligeholdte. Næsten for meget til vores smag. Det kan være et problem i regnvejr tror vi. Smid gerne en kommentar herom. 

Provianter, toiletter, og sjove steder, var der ikke mange af, men dem foretrækker vi også at lave selv. Til gengæld så overnatningsmuligheder, bålpladser, og sheltere, ud til at være helt i top. Man kan derfor få nogle mega fede oplevelser på Amarminoen, og vi foretrækker derfor også at få jeres vurdering. Smid din bedømmelse nedenfor eller skriv en kommentar, hvis der er noget i artiklen, vi ikke har dækket. Ha’ en fantastisk tur!

vores vurdering af amarminoen min

Anbefalinger til næste tur

Som vi lige nævnte længere oppe på siden, ja så er vi ved at træne op til en 100 kilometers vandretur på en dag. Vi har en lang liste med ruter i Danmark, og vi har også vandret mange, vi ikke engang har fået skrevet om endnu. Har du nogle gode anbefalinger, så hører vi gerne om dem. Tak fordi du læste med 😎

Din vurdering:

Camino King

Erfaren og passioneret vandrer, der elsker spændende trails og lange distancer. Læs om mine oplevelser, og bliv bedre forberedt til din rejse.

Send en kommentar

Din email adresse bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

Seneste artikler