Hærvejsløbet: Billeder og film fra Hærvejen – Skal du med i 2023?


haervejsloebet2023

Den 24. juni 2023 byder Hærvejsløbet på hele 11 forskellige cykelruter. Vi var med i sommers for første gang, men det bliver helt sikkert ikke sidste gang vi deltager. Overvejer du selv at deltage i Hærvejsløbet? Så blev inspireret her, og få meget mere information, hvad du kan vente dig på turen.

Vi savnede selv en del oplysninger, da vi deltog i Hærvejsløbet for første gang. Derfor har vi lavet denne lille guide, så du ved, hvad dig venter dig. Den ene af os var skør nok til at køre på en racercykel på den 100 km lange gravel rute. Jovist klarede vi den alle, og hjulet faldt kun af en gang, men vi kunne have været meget bedre forberedte. Se et lille uddrag af ruten, og få et indblik i nogle af vores oplevelser samt det kæmpe arrangement som DGI havde stablet på benene.

Vi havde selv medbragt en smule forsyninger, og vi anbefaler, at du som minimum medbringer en drinkedunk. Da der er forskellige ruter, er der selvfølgelig forskellige krav til, hvordan du klarer dig bedst igennem løbet. På gravel ruten var der to stoppesteder på de 100 kilometer. Det ene kom cirka efter 45 kilometer, og det sidste efter omkring 80 kilometer, hvis jeg husker ret.

Der blev serveret super lækkert mad på det første stoppested, hvor vi allerede var godt sultne. Er var der dejlige frikadeller med kartoffelsalat til. Hertil var der en masse væske i form af vand, energidrik og saft. 

Cirka 700 frivillige tager sig af dig på en dag, hvor du kun skal lade benene tale. Det er et fantastisk arrangement, men det kommer ikke uden en pris.

Hvad koster det at deltage i Hærvejsløbet?

Der er vidt forskellige priser alt efter, hvilken rute du vælger at cykle. Vi gav 395 kr. pr. billet, men prisen variere både for ruten, og får hvor tidligt du bestiller din billet.

Hvilken cykel skal man have?

Du bestemmer selv, hvilken cykel du bruger. Der er som sagt 11 forskellige ruter, og der er lavet ruter til alle forskellige cykler. Vi havde dog en racer med på gravel ruten, som vi ikke anbefaler til nogen, på trods af vores vejleder fra Fri Bikeshop havde sagt god for det.

Der bliver både tilbudt ruter for:

 • Landevejscykler
 • Mountain bikes
 • Gravel cykler

Landevejsruter

 • Flensborg til Viborg (300 km)
 • Vejen – Viborg (160 km)
 • Aalborg – Viborg (50km)
 • Nr. Snede – Viborg (75 km) 
 • Funder – Viborg (50)

Mountainbike ruter

 • Jelling – Viborg (165km)
 • Bryrup – Viborg (110 km)
 • Ulbjerg – Viborg (85 km)
 • Engesvang – Viborg (60 km)
 • Frederiks – Viborg (40 km)

Gravel rute

 • Rebild – Viborg (100 km)

Kort introduktion til Hærvejsløbet

Begynder Hærvejsløbet at virke som noget for dig, eller har du fundet en rute og et godt starsted? Så kan du lige nyde en kort introduktionsvideo til DGI Hørvejsløbet her.

Medbring ekstra energi til turen

På trods af stoppesteder, hvor du kan tanke op, kan det være en god idé at medbringer ekstra energi til turen. PurePower er som regel sponsor til eventet, og du kan finde gode priser og fantastiske produkter på deres hjemmeside. Se nogle af vores yndlings her.

Hvor starter og slutter Hærvejsløbet?

Der er 11 forskellige startsteder, men alle ruterne i Hærvejsløbet slutter i Viborg. Den længeste rute er 300 kilometer og den korteste rute du kan cykle er 40 kilometer.

Hvad er Hærvejen?

Hærvejen er en gammel dansk rute, der strækker sig ned gennem Jylland. I dag er det en af Danmarks mest populære og længste vandreruter. Vi kalder den også for den danske Camino. 

Der er mange vandreruter, der udspringer af navnet Caminoen, og vi skriver løbende spændende og informative artikler om ruter fra pilgrimsnetværket Camino de Santiago

Vi planlægger at vandre Hærvejen i starten af 2023 som forberedelse til Camino del Norte. Når tiden er inde, kommer der selvfølgelig en uddybende forklaring af, hvad Hærvejen egentlig er for en størrelse. Hærvejsløbet ender nemlig på ruten flere gange, men den har sine helt egne ruter.

Hvordan finder man vej i Hærvejsløbet?

Ruterne bliver skiltet en smule, men du kan ikke være sikker på, at hele ruten er skiltet optimalt. Vi kørte lidt den gale vej et par gange, men fandt hurtigt sporet igen. Både fordi der var mange andre deltagere at følge, men også fordi, at arrangørerne sender en GPS rute ud kort tid inden løbet starter.

Er du klædt på til dit næste eventyr?

Når vi er på outdoor tur, foregår det som regel på gåben. Vi elsker utrolig mange former for sport, og cykling er ingen undtagelse. Her på siden kan du finde en masse outdoor udstyr fra et stort udvalg af danske leverandører, som vi samarbejder med. Så skal du ud at vandre, cykle, stå på paddelboard, eller søger du blot en ny havesport såsom Spikeball, så kan du finde alt hvad hjertet begærer på Caminking. Tak fordi du læste med, og vi håber, at vi ses i 2023.

Er der noget vi har glemt? Så smid en kommentar i bunden af artiklen.

billede fra haervejsloebet
Din vurdering:

Camino King

Erfaren og passioneret vandrer, der elsker spændende trails og lange distancer. Læs om mine oplevelser, og bliv bedre forberedt til din rejse.

Send en kommentar

Din email adresse bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

Seneste artikler