Hvad koster mad på Caminoen? Se min prisvenlige Camino-GUIDE


Mit madbudget på Caminoen har været meget varierende, men selvom jeg skovlede lækkerier ned, mens jeg fik lækre drikkevarer, så har mad og drikke stadig været meget billigere i Spanien, end hjemme i Danmark.

Hvad koster mad på Caminoen? Maden i Spanien er meget billigere end i Danmark, men der kan også være mærkværdige prisforskelle på lokale versus turistområder på Caminoen. Jeg brugte ca. 90 til 150 kr. pr. dag. Det kan du få meget mad for.

Det behøver ikke at være nogen dyr fornøjelse at vandre Caminoen. Når du er på ruten, er det primært mad, drikke og logi, som koster noget. Læs min guide om, hvordan du kan leve på et sundt og billigt budget uden at brænde penge af på opreklamerede pilgrimsmenuer.

Så lidt brugte jeg på mad på Caminoen

Det er en god ide altid at sørge for at have nogle snacks i tasken, som kan holde sig i varmen. Jeg sørger altid for at have nogle nødder, müslibarer eller frugt i tasken, hvilket kan købes meget billigt i supermarkeder. Så er du også sikker på at du ikke ender med at blive hangry (hungry+angry) undervejs. 😋😂

Eksempel: Sådan ser mit madbuget ofte ud

Måltid:Fx bestående af:I alt
Morgenmad:Kaffe m. mælk (coffee con leche), Ristet brød m. marmelade og smør (tostada) friskpresset appelsinjuice.3 – 5 €
(ca. 22 – 40 kr.)
Middagsmad:Ommelet med kartofler (tortilla) eller en bocadillo (sandwich)1,5 – 2,5 € (ca. 10 – 20 kr.)
Aftensmad:Pilgrims-menu (tre-retters menu med vand og vin til)8 – 12 € (ca. 60 – 90 kr.)
i alt = 12-20 euro (90-150 kroner)

Noget der ikke er mangel af på Caminoen er spisesteder og supermarkeder. Jeg havde meget forskellige madvaner fra CaminoKing, der mæskede sig i de kendte pilgrimsmenuer.

Hvad er en pilgrimsmenu, og er det pengene værd?

Mange pilgrims-vandrehjem tilbyder tre-retters pilgrims-menu til ca. 10 Euro (mellem 70-75 kr.). Maden er af svingende kvalitet, men her får du store portioner, der rig på proteiner og kulhydrater og som derfor mætter godt efter dagens lange gåtur. Vin er desuden inkluderet i prisen.

Mange vælger disse menuer, da de er trætte efter den lange gåtur, og derfor ikke gider til at lave mad. Det er lidt en skam, da jeg ofte synes maden er meget fed og smagløs.

Rigtig mange herberger tilbyder køkken

På mange af overnatningssteder vi boede, var der rig mulighed for at lave mad i forholdsvis gode køkkenener. Man kan også finde gode billige supermarkeder, hvor man selv kan købe nogle lækre grøntsager og eventuelt lave nogle gode pastaretter.

Hvis du gider at slæbe på maden og eventuelt instant kaffe, så kan du lave din Camino utrolig billig ift. mad. Jeg foretrækker dog at nyde de gode caféer undervejs, som serverer en utrolig lækker kaffe, gode croissanter og tortillas til meget få euros.

Alt dette kan du finde gratis i naturen

Noget jeg også syntes var helt fantastisk, det var at spise af naturen. Den spanske natur byder ofte på nogle lidt mere velsmagende alternativer end den danske. Du vandrer gennem utallige vinmarker, hvor du mellem august til oktober kan støde på nogle virkelig lækre klaser druer.

Jeg tager ikke selv fra markerne, men blev ofte giver klaser af lokale vandrere fra Spanien. Her mødte jeg en ubeskrivelig venlighed, hvor man kunne gå forbi lokale, der kastede søde æbler og meget mere til mig. Nogle lod mig sågar gå i krig på deres æbletræ, yummi!

Jeg samlede på livet løs 😋

Jeg har vandret flere Caminoer, og det varierer meget, hvad du kan finde, alt efter årstiden. Jeg fyldte små poser med brombær, kastanjer, nødder og meget mere.

Dette er super lækkert som snacks på turen, men du kan også tage noget af det med og tilberede på herbergerne. Her blev jeg blandt andet forfalden til kastanjer, som er utrolig nemme at tilberede. Læs hvordan her: Opskrift på kastanjer

Hvis der er noget, der ikke nødvendigvis vælter dit budget, så er det mad og drikke på Caminoen. Øl og vin er billigt, og maden kan du selv sørge for, ikke behøver at koste så meget.

Bestiller du øl eller vin får du altid en lille lækker tapas snack til. Det kan enten være chips, oliven, små stykker tortilla eller en lille skål med kalvetunge.

To af de ting, der skræmmer mange væk fra Caminoen er prisen og længden. Du behøver hverken vandre hele turen, og du behøver heller ikke at give alle dine penge til et rejsebureau. De fleste slipper af med under 10.000 kroner på en måned for det hele, og jeg brugte endnu mindre end det.

Jeg skriver løbende artikler om dette, hvor du kan læse om, hvor meget Caminoen koster, og hvor lange de forskellige Caminoer er.

Tak fordi du læste med i dagens artikel, og ha’ en dejlig tur 😘

Spansk parlør når du er i problemer på caféen

Er du i problemer, hvis du lige skal bestille en kaffe, juice, øl eller sandwich? Så frygt ej. Disse få sætninger kan hjælpe dig med mange ting her i livet. Især på Caminoen.

DanskSpansk
Sandwich med skinke og ostBocadillo cn jamon y queso
Kaffe med mælkcoffee con leche
Ristet brød med smør og marmeladeTostada con mantequilla y mermelada
Friskpresset appelsinjuice Zumo de naranja
Må jeg bede om en øl una cerveza Por favor
… en øl mere takuna cerveza mas Por favor
Rødvin / hvidvinVino tinto / vino blanco

Forglem ej at sige skål engang imellem, og eventuelt sig salut til dine nye pilgrimsvenner.

Camino Queen

Tag ved lære af mine fejl. Jeg har vandret Camino Francés, Portugues, Sølvruten, Hærvejen, Vesterhavs Caminoen og mange flere ruter... Og jeg er slet ikke færdig! Når jeg ikke er ude at opleve, så deler jeg lidt ud her. Enjoy.

2 thoughts on “Hvad koster mad på Caminoen? Se min prisvenlige Camino-GUIDE

 1. Lyder spændende !
  Ville ellers på fodslaw’s hærvejs vandringen , men det her er da både billigere og bedre …..
  Det vil jeg læse alt om !!!
  Lynge

   
  1. Hej Lars 🙂 Fodslaws hærvejs vandring lyder også fedt! Man brænder dog hurtig penge af, når man tilmelder sig vandreruter fremfor at opsøge dem selv. Tusind tak for din kommentar. Vi vil skynde os at få lavet en masse nyt indhold. Der er jo uendelige af spændende ting at skrive om, når det kommer til Caminoen 🙂

    

Send en kommentar

Din email adresse bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

Seneste artikler