Spikeball » Det perfekte havespil til 4 personer (Smashball regler)


spikeball

Et spil vi blev utrolig bidt af denne sommer er spikeball. Det hele startede, da vi var endnu en vandretur gennem Valbyparken, hvor vi også er begyndt at spille disc golf. Her mødte vi nogle, der udfordrede os til en omgang spikeball, og vi har selv investeret i et sæt hjem til haven nu. Vi ser det som det perfekte havespil, og vi har derfor valgt at skrive om reglerne i dagens artikel, samt du kan finde det bedste og billigeste sæt gennem vores prissammenligner.

Hvis du ikke har hørt om spikeball endnu, kan der være en god grund til dette. Spillet blev nemlig først anerkendt i 2008, men var allerede opfundet af amerikaneren Jeff Knurek i 1980’erne. Du kan også finde ham som @clubspike på Instagram.

Kort fortalt er spikeball et spil, hvor to hold med to spillere på hvert, skal forsøge at vinde point ved at udspille modstanderen ved hjælp af en lille oppustelig bold, samt det net, du kan se på det øverste billede i artiklen.

Vi har fundet en rigtig god video, hvor du både kan se, hvordan man skal samle sit spikeball net, samt nogle gode tips og tricks til, hvordan fire personer spiller spillet, samt hvordan du skal skyde din modspiller ud.

I ovenstående video forklarer Jake, en semi professionel spikeball spiller, hvordan du nemt kommer i gang med at spille spikeball. Det bliver også kaldt smash ball i nogle sammenhænge, men det er det samme spil.

Spikeball regler

Reglerne i spikeball er meget simple, og det er lavet til, at alle kan være med. Det kræver dog en del at mestre spillet, men du kan blandt andet justere på luften i bolden og spændstigheden i nettet, alt efter, hvor svært det skal være at kontrollere.

Sådan spiller du spikeball (Smash ball regler)

 • Der spilles to mod to (fire spillere i alt)
 • Hvert hold starter som udgangspunkt på hver side af nettet
 • Alle spillere skal stå 180 centimeter fra nettet ved start på nær modtageren af serven
 • Når der bliver servet, må alle bevæge sig frit omkring
 • Man har max tre berøringer per boldbesiddelse
 • Holdene kan eventuelt rotere løbende i forhold til vind og vejrforhold

Sådan holder i styr på scoren

 • Der bliver spillet om point på alle bolde
 • Man kan selv variere, om man spiller til 11, 15 eller 21 – Dette afhænger af turnering og temperament
 • Man skal altid vinde med to point (medmindre andet er aftalt

Du får point når

 • Bolden er i kontakt med jorden eller ikke bliver returneret inden tre berøringer fra modstanderen
 • Når bolden rører ringen, medmindre det er på din første serv
 • Hvis bolden falder tilbage i ringen/nettet 

Serven i spikeball

 • Man har to serve ligesom man kender det fra tennis
 • Serven skal være i rækkevide for modstanderen. Det vil sige, at de hverken skal hoppe for at nå den, og bolden skal have overstegen deres knæhøjde på et tidspunkt
 • Man taber point, hvis man laver to servefejl i streg
 • Personen der server, skal stå minimum 180 cm fra nettet
 • Modtageren må selv bestemme, hvor han/hun står
 • Man skal skyde til bolden, og den skal derfor minimum kastes 10 cm i luften inden man slår til den. Det vil sige, at man ikke må kaste bolden på serven

De officielle regler til spikeball

Vi har fundet de officielle regler til spikeball inde på spikeball.com – Her kan du læse mere om de resterende ting. Her står blandt andet, at du må bruge alle dine lemmer under en duel. Så hvis du planlægger en seriøs turnering, så henviser vi dig herind, så der ikke opstår unødvendige diskussioner om, hvem der træder hinanden på tæerne. Det kender vi selv, når vi har fået lidt for mange lunkne slots classic i den dejlige danske sommer.

Vi håber, at du blev klogere på reglerne til spikeball. Mangler vi at dække noget omkring, hvordan man spiller Spikeball, eller søger du anden information? Så smid en kommentar i bunden af artiklen.

Årets bedste gaveidé

Vi startede med at skrive vores hjemmeside ud fra en kæmpe passion omkring pilgrimsnetværket Camino de Santiago. Sidenhen er vi blevet bidt af outdoor livet, og skriver, tester, og anbefaler om alle mulige fede ting, som du kan lave udenfor. Vi har haft en kæmpe fornøjelse ved at have spikeball i haven i sommeren 2022, og glæder os allerede til næste sæson. Vi anbefaler derfor dette som en af årets bedste gaveidéer. Hvorfor ikke give en gave, hvor man også selv kan være med?

Vi har en masse gode samarbejdspartnere, hvor du kan sikre, at du finder dit spikeball sæt fra danske leverandører og til den billigste pris. I denne artikel har vi fundet de bedste tilbud fra Pricerunner. Se om du ikke kan finde det bedste spikeball sæt til dine behov derind.

Din vurdering:

Camino King

Erfaren og passioneret vandrer, der elsker spændende trails og lange distancer. Læs om mine oplevelser, og bliv bedre forberedt til din rejse.

Send en kommentar

Din email adresse bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

Seneste artikler