Hvor lang tid tager det at gå Caminoen? Længde, Kort og Etaper


Et spørgsmål jeg hyppigt modtager er, hvor lang tid tager det at gå Caminoen? Det første jeg altid understreger er, at der er mange forskellige Caminoer, men i 95% af tilfældene spørger folk ind til Camino Francés.

Så for at svare hurtigt på dit spørgsmål…

Hvor lang tid tager det at gå Caminoen? Det er meget individuelt, hvor hurtigt man går og hvor lange ruterne er. Camino Francés er cirka 775 kilometer lang og tager ofte mellem 25-35 dage at vandre. Den officielle rute er opdelt i 31 etaper, og det tager derfor 31 dage, hvis man følger anvisningerne.

Vil du vide mere om længden, terrænet, og de forskellige etaper på Caminoen? Så giv dig i kast med resten af artiklen, hvor du blandt andet kan finde et kort og hele den franske rute.

Caminoen Længde

Camino de Santiago er et kæmpe pilgrimsnetværk, hvor du kan finde forskellige ruter i hele Europe med diverse længder. Der er derfor ikke noget fast svar på, hvor lang Caminoen er, men den franske rute er cirka 750 kilometer.

Da dette er den klart mest kendte Camino i verden, er det denne rute, som dagens artikel handler om. Vil du vide mere om de mest kendte Camino ruter i Spanien, så læs eventuelt denne artikel » Camino de Santiago: Caminoen og de mange ruter

Der findes alternative ruter, man kan gå på de fleste Caminoer, og derfor er der aldrig en helt præcis længde. Man siger ofte at Camino Francés er 800 kilometer lang, og tager omkring 30 dage.

Bonusinfo: Hvis du følger de officielle ruter, er Caminoen inddelt i 31 etaper, og tager derfor 31 dage at gå. Den længste af etaperne er cirka 37 kilometer lang, og den korteste er cirka 19 kilometer lang. Du skal i gennemsnit gå 25 km om dagen, hvis du vil gå hele ruten på 31 dage.

Caminoen etaper: Camino Francés

Mange får et stort chok, når de første gang rammer Caminoen. Det skyldes, at den første etape, klart er den hårdeste. Her krydser man Pyrenæerne fra Frankrig til Spanien. Ruten er også manges yndlings, da man kommer helt op i de golde bjerge.

Der kommer flere bjergetaper senerehen på ruten, men der er man både vant til at gå i terrænet, og man er ofte vant til at gå lange afstande. Der kan dog komme mange udfordringer på flere af etaperne.

Her kan du få et overblik over de officielle etaper på den franske Camino

 1. Saint-Jean-Pied-de-Port – Roncesvalles (25,7 km – 9 albergues)
 2. Roncesvalles – Zubiri (21,5 km – 7 albergues)
 3. Zubiri – Pamplona (20,4 km – 17 albergues)
 4. Pamplona – Puente la Reina (24 km – 14 albergues)
 5. Puente la Reina/Gares – Estella/Lizarra (22 km – 9 albergues)
 6. Estella/Lizarra – Torres del Río (29 km – 8 albergues)
 7. Torres del Río – Logroño (20 km – 10 albergues)
 8. Logroño – Nájera (29,6 km – 14 albergues)
 9. Nájera – Santo Domingo de la Calzada (21 km – 5 albergues)
 10. Sto Domingo de la Calzada – Belorado (22,7 km – 11 albergues)
 11. Belorado – Agés (27,4 km – 10 albergues)
 12. Agés – Burgos (23 km – 9 albergues)
 13. Burgos – Hontanas (31.1 km – 11 albergues)
 14. Hontanas – Boadilla del Camino (28,5 km – 15 albergues)
 15. Boadilla del Camino – Carrión de los Condes (24,6 km – 12 albergues)
 16. Carrión de los Condes – Terradillos de los Templarios (26,6 km – 6 albergues)
 17. Terradillos de los Templarios – El Burgo Ranero (30,6 km – 13 albergues)
 18. El Burgo Ranero – León (37,1 km – 18 albergues)
 19. León – San Martín del Camino (25,9 km – 9 albergues)
 20. San Martín del Camino – Astorga (24,2 km – 10 albergues)
 21. Astorga – Foncebadón (25,9 km – 17 albergues)
 22. Foncebadón – Ponferrada (27,3 km – 10 albergues)
 23. Ponferrada – Villafranca del Bierzo (24,1 km – 12 albergues)
 24. Villafranca del Bierzo – O Cebreiro (28,4 km – 16 albergues)
 25. O Cebreiro – Triacastela (21,1 km – 9 albergues)
 26. Triacastela – Sarria (18,3 km – 27 albergues)
 27. Sarria – Portomarín (22,4 km – 25 albergues)
 28. Portomarín – Palas de Rei (25 km – 19 albergues)
 29. Palas de Rei – Arzúa (28,8 km – 27 albergues)
 30. Arzúa – O Pedrouzo (19,1 km – 13 albergues)
 31. O Pedrouzo – Santiago de Compostela (20 km – 15 albergues)

Kort over Den Franske Camino

Den Franske rute har været den mest populære Camino siden man opdagede, at en af de 12 apostle Sankt Jakob lå begravede i katedralen i Santiago de Compostela.

Den Franske Rute er en af de vigtigste pilgrimsruter for kristne gennem de sidste 1000 år. I dag bliver ruten brugt af vandrere fra hele verden, og de fleste man møder vandrer ruten af spirituelle årsager, men ikke nødvendigvis religiøse.

Her kan du se et kort over Den Franske Camino, som primært foregår i Spanien, men starter i Frankrig.

Hvor lang er Camioen, og hvordan er terrænet?

Som du kan se på kortet, så vandrer man cirka 800 kilometer på tværs af Spanien. Et spørgsmål jeg ofte får stillet er også, hvilket terræn man møder.

Nogle tror slet ikke, at man går på asfalterede veje, og andre tror ikke, at man vandrer i bjerge. Det er heldigvis sådan, at når man vandrer 800 kilometer i Spanien, så møder man en masse fantastiske udfordringer.

Nogle områder er utrolig smukke, men man kommer også gennem en masse byer, der ved første øjekast ikke er noget særligt. Den Franske Rute emmer dog af god stemning og kultur, og jeg blev ved med at finde skjulte skatte.

Du kan sagtens komme ud for, at du skal gå alene på en 25 kilometer lang grussti, men dette kan i sig selv også være en fantastisk oplevelse.

Er du i gang med at forberede dig til Caminoen?

På denne hjemmeside er vi en masse passionerede pilgrimme, der elsker at dele ud af vores erfaringer med lange vandreture. Du kan blandt andet finde artikler som: Den Ultimative pakkeliste til Caminoen eller en dybdegående guide på, Hvad mad egentlig koster på Caminoen.

Som et nyt tiltag, har vi også fundet nogle af de bedste outdoor butikker i Danmark, hvor du kan finde udstyr fra deres webshops på Caminoking.dk

Bliv klar til det omskiftelige terræn med noget af dette udstyr:

Til Verdens Ende

Camino King

Erfaren og passioneret vandrer, der elsker spændende trails og lange distancer. Læs om mine oplevelser, og bliv bedre forberedt til din rejse.

2 thoughts on “Hvor lang tid tager det at gå Caminoen? Længde, Kort og Etaper

 1. Hej
  Hvordan anbefaler i at komme derned, der hvor Camino Frances begynder?
  Vh
  Jens

  1. Hej Jens 🙂 Vi skal derned d.31 marts. Der flyver vi til Biarritz Lufthavn. Derfra tager det omkring 2 timer med offentlig transport til Saint-Jean-Pied-de-Port, og en lille times tid i bil. Det skulle være den nemmeste måde. Vi flyver dertil med Ryan Air. Det kræver dog ofte en mellemlanding i enten Paris eller London.

   Sidste gang vi var der kom vi med nattog fra Paris til Bayonne, og derefter videre med toget om morgenen, og så var det ellers bare at komme afsted på ruten 🙂

Send en kommentar

Din email adresse bliver ikke offentliggjort.

Seneste artikler

få de seneste opdateringer fra camino francés

20220402 113135