Hvor lang tid tager det at gå Caminoen? Længde, Kort og Etaper


Et spørgsmål jeg hyppigt modtager er, hvor lang tid tager det at gå Caminoen? Det første jeg altid understreger er, at der er mange forskellige Caminoer, men i 95% af tilfældene spørger folk ind til Camino Francés.

Så for at svare hurtigt på dit spørgsmål…

Hvor lang tid tager det at gå Caminoen? Det er meget individuelt, hvor hurtigt man går og hvor lange ruterne er. Camino Francés er cirka 775 kilometer lang og tager ofte mellem 25-35 dage at vandre. Den officielle rute er opdelt i 31 etaper, og det tager derfor 31 dage, hvis man følger anvisningerne.

Vil du vide mere om længden, terrænet, og de forskellige etaper på Caminoen? Så giv dig i kast med resten af artiklen, hvor du blandt andet kan finde et kort og hele den franske rute.

Caminoen Længde

Camino de Santiago er et kæmpe pilgrimsnetværk, hvor du kan finde forskellige ruter i hele Europe med diverse længder. Der er derfor ikke noget fast svar på, hvor lang Caminoen er, men den franske rute er cirka 750 kilometer.

Da dette er den klart mest kendte Camino i verden, er det denne rute, som dagens artikel handler om. Vil du vide mere om de mest kendte Camino ruter i Spanien, så læs eventuelt denne artikel » Camino de Santiago: Caminoen og de mange ruter

Der findes alternative ruter, man kan gå på de fleste Caminoer, og derfor er der aldrig en helt præcis længde. Man siger ofte at Camino Francés er 800 kilometer lang, og tager omkring 30 dage.

Bonusinfo: Hvis du følger de officielle ruter, er Caminoen inddelt i 31 etaper, og tager derfor 31 dage at gå. Den længste af etaperne er cirka 37 kilometer lang, og den korteste er cirka 19 kilometer lang. Du skal i gennemsnit gå 25 km om dagen, hvis du vil gå hele ruten på 31 dage.

Caminoen etaper: Camino Francés

Mange får et stort chok, når de første gang rammer Caminoen. Det skyldes, at den første etape, klart er den hårdeste. Her krydser man Pyrenæerne fra Frankrig til Spanien. Ruten er også manges yndlings, da man kommer helt op i de golde bjerge.

Der kommer flere bjergetaper senerehen på ruten, men der er man både vant til at gå i terrænet, og man er ofte vant til at gå lange afstande. Der kan dog komme mange udfordringer på flere af etaperne.

Her kan du få et overblik over de officielle etaper på den franske Camino

 1. Saint-Jean-Pied-de-Port – Roncesvalles (25,7 km – 9 albergues)
 2. Roncesvalles – Zubiri (21,5 km – 7 albergues)
 3. Zubiri – Pamplona (20,4 km – 17 albergues)
 4. Pamplona – Puente la Reina (24 km – 14 albergues)
 5. Puente la Reina/Gares – Estella/Lizarra (22 km – 9 albergues)
 6. Estella/Lizarra – Torres del Río (29 km – 8 albergues)
 7. Torres del Río – Logroño (20 km – 10 albergues)
 8. Logroño – Nájera (29,6 km – 14 albergues)
 9. Nájera – Santo Domingo de la Calzada (21 km – 5 albergues)
 10. Sto Domingo de la Calzada – Belorado (22,7 km – 11 albergues)
 11. Belorado – Agés (27,4 km – 10 albergues)
 12. Agés – Burgos (23 km – 9 albergues)
 13. Burgos – Hontanas (31.1 km – 11 albergues)
 14. Hontanas – Boadilla del Camino (28,5 km – 15 albergues)
 15. Boadilla del Camino – Carrión de los Condes (24,6 km – 12 albergues)
 16. Carrión de los Condes – Terradillos de los Templarios (26,6 km – 6 albergues)
 17. Terradillos de los Templarios – El Burgo Ranero (30,6 km – 13 albergues)
 18. El Burgo Ranero – León (37,1 km – 18 albergues)
 19. León – San Martín del Camino (25,9 km – 9 albergues)
 20. San Martín del Camino – Astorga (24,2 km – 10 albergues)
 21. Astorga – Foncebadón (25,9 km – 17 albergues)
 22. Foncebadón – Ponferrada (27,3 km – 10 albergues)
 23. Ponferrada – Villafranca del Bierzo (24,1 km – 12 albergues)
 24. Villafranca del Bierzo – O Cebreiro (28,4 km – 16 albergues)
 25. O Cebreiro – Triacastela (21,1 km – 9 albergues)
 26. Triacastela – Sarria (18,3 km – 27 albergues)
 27. Sarria – Portomarín (22,4 km – 25 albergues)
 28. Portomarín – Palas de Rei (25 km – 19 albergues)
 29. Palas de Rei – Arzúa (28,8 km – 27 albergues)
 30. Arzúa – O Pedrouzo (19,1 km – 13 albergues)
 31. O Pedrouzo – Santiago de Compostela (20 km – 15 albergues)

Kort over Den Franske Camino

Den Franske rute har været den mest populære Camino siden man opdagede, at en af de 12 apostle Sankt Jakob lå begravede i katedralen i Santiago de Compostela.

Den Franske Rute er en af de vigtigste pilgrimsruter for kristne gennem de sidste 1000 år. I dag bliver ruten brugt af vandrere fra hele verden, og de fleste man møder vandrer ruten af spirituelle årsager, men ikke nødvendigvis religiøse.

Her kan du se et kort over Den Franske Camino, som primært foregår i Spanien, men starter i Frankrig.

Hvor lang er Camioen, og hvordan er terrænet?

Som du kan se på kortet, så vandrer man cirka 800 kilometer på tværs af Spanien. Et spørgsmål jeg ofte får stillet er også, hvilket terræn man møder.

Nogle tror slet ikke, at man går på asfalterede veje, og andre tror ikke, at man vandrer i bjerge. Det er heldigvis sådan, at når man vandrer 800 kilometer i Spanien, så møder man en masse fantastiske udfordringer.

Nogle områder er utrolig smukke, men man kommer også gennem en masse byer, der ved første øjekast ikke er noget særligt. Den Franske Rute emmer dog af god stemning og kultur, og jeg blev ved med at finde skjulte skatte.

Du kan sagtens komme ud for, at du skal gå alene på en 25 kilometer lang grussti, men dette kan i sig selv også være en fantastisk oplevelse.

Er du i gang med at forberede dig til Caminoen?

På denne hjemmeside er vi en masse passionerede pilgrimme, der elsker at dele ud af vores erfaringer med lange vandreture. Du kan blandt andet finde artikler som: Den Ultimative pakkeliste til Caminoen eller en dybdegående guide på, Hvad mad egentlig koster på Caminoen.

Som et nyt tiltag, har vi også fundet nogle af de bedste outdoor butikker i Danmark, hvor du kan finde udstyr fra deres webshops på Caminoking.dk

Bliv klar til det omskiftelige terræn med noget af dette udstyr:

Til Verdens Ende

Camino King

Erfaren og passioneret vandrer, der elsker spændende trails og lange distancer. Læs om mine oplevelser, og bliv bedre forberedt til din rejse.

5 thoughts on “Hvor lang tid tager det at gå Caminoen? Længde, Kort og Etaper

 1. Hej
  Hvordan anbefaler i at komme derned, der hvor Camino Frances begynder?
  Vh
  Jens

   
  1. Hej Jens 🙂 Vi skal derned d.31 marts. Der flyver vi til Biarritz Lufthavn. Derfra tager det omkring 2 timer med offentlig transport til Saint-Jean-Pied-de-Port, og en lille times tid i bil. Det skulle være den nemmeste måde. Vi flyver dertil med Ryan Air. Det kræver dog ofte en mellemlanding i enten Paris eller London.

   Sidste gang vi var der kom vi med nattog fra Paris til Bayonne, og derefter videre med toget om morgenen, og så var det ellers bare at komme afsted på ruten 🙂

    
 2. Hej Camino King,

  Jeg mener at have læst at du/I gik Camino Francés på 26 dage, og jeg skal selv gå ruten i september i år. Jeg har selv afsat 26 dage til turen, og vil høre om du/I kan anbefale din/jeres tur i forhold til de daglige antal km og de steder du/I overnattede (byer)?

   
  1. Hej Michael 🙂 Tak for din besked. Vi er netop hjemvendt fra endnu en tur på Camino Francés, og denne var fuldstændig anderledes end den første.

   Når man starter, kan man få en oversigt over de officielle ruter, som rigtig mange følger. Det gjorde vi denne gang i et vist omfang, og så ville hele ruten tage 31 dage. Du kan se de officielle ruter inde på denne artikel: https://caminoking.dk/camino-frances/

   Der er simpelthen så mange muligheder, når du kommer derned, og det er svært at planlægge om man får vabler, eller om man er godt kørende nogle andre dage. Så vi anbefaler altid at tage det som det kommer. Personligt kan vi godt lige at variere rigtig meget, så vi nogle dage kun går 20 kilometer og andre dage går mere end 40. Nogle holder det mere jævnt fordelt mellem 25-30 km hver dag.

   Der kommer nogle byer, der er lidt mere ved end andre, og som de fleste stopper i. Dette er Roncesvalles, Pamplona, Logroño, og Leon. Man kunne sagtens nævne flere. For mit vedkommende, så sker de bedste oplevelser tit i nogle af de helt små byer, hvor der kun er en lille kiosk, og det er pilgrimmene, der selv skal stå for at sætte liv i vandrehjemmet/byen.

   Vi havde lige en helt fantastisk oplevelse i en lille by, der hedder Los Acros. Der er ikke meget i byen udover en super smuk kirke og muligvis en bar/restaurant. Jeg kunne forestille mig, at den på mange dage er helt død, men vi oplevede en kæmpe fest og forsamling af pilgrimme, hvilket gjorde det til en af de absolutte højdepunkter.

   Det Kan være svært at give alt for mange gode råd, da alle Camino-oplevelse er forskellig. Når du kun har 26 dage, vil jeg anbefale at træne godt op. Skulle det blive for hårdt, er det nemt at tage en hviledag, hvor du enten tager bus eller taxa, men vi driller selvfølgelig dem der gør det en smule 😀 Det vigtigste er, at du ikke bliver for presset over tidshorisonten, hvilket man kan mærke, at nogle bliver. Caminoen skal tages i sit helt eget tempo for den ultimative oplevelse.

   Ha’ en fantastisk tur til september. Det er et helt kanon tidspunkt ift. vinmarker og andre afgrøder og vejrforhold

    
   1. Hej Camino King,

    Tusinde tak for jeres gode råd og anbefalinger, jeg glæder mig helt vildt til oplevelsen.

     

Send en kommentar

Din email adresse bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

Seneste artikler