Sovepose

Mangler du en ny sovepose? Her på siden kan du købe soveposer fra nogle af de bedste webshops i Danmark. Søger du viden om, hvilken sovepose du skal have med på din rejse, så læs mere længere nede på siden.

Viser 1–40 af 319 resultater

Køb en sovepose til din næste rejse

Er du på udkig efter den perfekte sovepose til din næste rejse? Så er du landet det rigtige sted. Her på siden kan du finde et kæmpe udvalg af de bedste soveposer fra danske webshops. Hvis en af soveposerne fremgår på flere hjemmesider fra vores partnere, har vi en prissammenligner på hvert enkelt produkt, så du kan finde din næste sovepose til den helt rigtige pris.

Nu vil vi prøve at guide dig, så du slipper for besværet med at bytte din sovepose eller endnu værre at købe den forkerte og først opdage det, når du er ude at rejse.

Letvægts sovepose

Da vi elsker at vandre og har en kæmpe passion for Caminoen, så er en letvægts sovepose et af vores ultimative krav. Et af de hyppigste spørgsmål vi får er nemlig, hvilken sovepose skal jeg have med i min rygsæk.

Her går vi altid efter det, man også kalder en ultralight sovepose. Det vil sige en sovepose som man nemt kan pakke sammen og som vejer minimalt. De fleste af disse soveposer du kan finde på de forskellige hjemmesider er fremstillet i materiale af høj kvalitet. Derfor er prisen også derefter.

Man bliver hurtigt en smule jaloux, når man sidder og pakker sin gamle, store, og til tider lidt for varme sovepose, sammen, når man skal ud på vandreruten igen. På Caminoen er det ofte varmt, men mange vandrehjem har dog heller ikke tændt for varmen på de forskellige herbergs. Derfor kan det godt blive koldt, selvom du er ude at rejse i eksempelvis Spanien eller Portugal. 

Generelt anbefaler vi dog en letvægts sovepose, hvis du skal afsted på Caminoen.

Hvilken sovepose skal jeg vælge? Få gode råd her

Her på siden kan du finde et hav af forskellige soveposer fra danske webshops. Det kan derfor hurtigt blive uoverskueligt, hvilken sovepose du skal vælge. Det første man kigger på er ofte komforttemperatur.

Valg af sovepose: Komforttemperatur

Det første du skal overveje, når du skal finde en sovepose er, hvor varmt er det der, hvor jeg skal sove. Herefter kan du kigge på den vejledende komforttemperatur, der fremgår af de fleste sovepose. Dette er inddelt efter en europæisk test af temperaturangivelser. De fleste produktbeskrivelser vejleder, hvor den øvre og nedre grænse for en sovepose passer til, og dertil giver den en komforttemperatur, hvor din krop burde have den mest optimale temperatur. Der er selvfølgelig stor forskel på, hvad folk har af præferencer til dette.

Komforttemperatur beskrivelser:

T COMF
Laveste temperatur, hvor soveposen vil holde en gennemsnitlig kvinde varm.
T LIM
Laveste temperatur, hvor soveposen vil holde en gennemsnitlig mand varm.
T EXT
Laveste temperatur, hvor en gennemsnitlig kvinde vil kunne overleve

Sådan holder du bedst varmen i din sovepose

Der er mange gode råd til, hvordan du kan holde varmen i din sovepose. Noget vi altid anbefaler er, at man har besøgt toilettet, så man slipper for at genetablere den varme, man allerede har fra første gang man er hoppet i posen.
 
Vi anbefaler også, at du får varmen i kroppen inden du hopper i soveposen, hvis du er ude at sove et sted, hvor det er koldt. Man kan nemlig ikke bevæge sig særlig meget i soveposen, og er du først hoppet ned i den, så kan det godt være en kamp at få varmen ned i eksempelvis fødderne. Du holder også varmen bedre, hvis du eksempelvis har spist dig mæt inden du hopper i seng.
 
Mange outdoor folk ynder at sove ude i naturen. Her skal du altid overveje, hvad der er dit underlag. Sover du på enten liggerunderlag eller i en hængekøje? Så kan du også overveje, hvordan du bedst holder varmen ift. dette.

5 gode råd at overveje inden du køber din sovepose

Vi har samlet fem gode råd du skal overveje inden du køber din næste sovepose.

  1. Hvor lang tid skal jeg være ude at rejse?
  2. Hvor meget må min sovepose koste?
  3. Hvad skal komforttemperaturen være?
  4. Hvor meget skal min sovepose veje?
  5. Skal jeg købe en lagenpose?

Man kunne overveje mange flere ting, når man skulle vælge sin næste sovepose. Mangler du andet outdoor udstyr? Det kunnde være en ny pandelampe, som du kan bruge til at læse med, når du har puttet dig godt ned i din sovepose.

Hvordan vasker man sin sovepose?

En sovepose kan hurtigt komme til at lugte på en outdoor tur. Måske fik du ikke lige nuppet et bad inden du hoppede i soveposen, og herfter blev den hurtigt rullet sammen i din backpack. Man behøver dog ikke at vaske soveposer så tit, og man kan komme lidt med at lufte sin sovepose i det fri og lyne den op ude i vinden.

Hvis du skal vaske din soveposer anbefaler vi, at du følger soveposens vaskeanvisninger. Ved vask kan du nemlig godt skade noget af soveposens isoleringsevne, men generelt kan du godt vaske og tørre din sovepose i en vaskemaskine og en tørretumbler.

Sådan skal soveposen pakkes

Skal du afsted på Caminoen eller en anden tur, hvor soveposen skal pakkes i din rygsæk? Så anbefaler vi generelt, at man pakker sine lette ting nederst. I de fleste backpacks, er der et rum i bunden, hvor man nemt kan smide sin sovepose i, og samtidig få den hurtigt ud, når man skal til køjs.

Nogle foretrækker at folde deres soveposer fint sammen, men hvis du skal have din sovepose ind og ud dagligt, er det at foretrække, at din bærepose til soveposen er stor nok til, at man nemt kan stoppe soveposen i uden at skulle besværes dagligt.

Hvis du vælger at spænde den sovepose uden på din rygsæk anbefaler vi, at dette gøres med stroppe eller andet, der får soveposen til at sidde godt fast, da den helst ikke skal genere din gang.

Vi håber, at du kunne bruge vores vejledning, og at du får held med at købe din næste sovepose. Vi ønsker dig som altid en god rejse på dit næste eventyr.