Pandelampe

Når du skal finde den perfekte pandelampe til løbe- eller vandreturen, er der nogle essentielle ting at kigge efter. Hvor meget vejer pandelampen? Er den genopladelig, og sidder den som den skal? Læs mere om pandelamper her på siden er se et kæmpe udvalg.

Hvilken pandelampe skal jeg vælge?

En pandelampe kaldes også en pandelygte, og på engelsk hedder det headlamp. Der findes pandelamper til en masse forskellige formål, og det kan derfor være svært at vide, hvilken pandelampe man skal vælge.

Her på siden skriver vi primært om Caminoen, men vi har kæmpe passion for hele outdoor livet, og du har derfor mulighed for at finde et stort udvalg af pandelamper til løbe og vandre med. Ja, i princippet nogle der bare er gode at have med i din rygsæk.

Nogle af vores personlige præferencer, når vi kigger efter, hvilken pandelampe man skal vælge er bl.a. batterilevetid, pris, styrke på lyset, LED, vægt, pasform, og om pandelampen er genopladelig eller med batteri. 

Hvordan vælger man den rigtige pandelampe?

Hvis du har planlagt at bestille din pandelampe på internettet, kan det være lidt omstændigt at prøve pasformen, da man nemt kan komme ud for, at man skal sende sin pandelampe retur. Derfor har vi prøvet at lave en lille guide til, hvordan du kan vælge den perfekte pandelampe til dit næste outdoor eventyr eller blot til din dagligdag.

5 ting du skal kigge efter, når du vælger pandelampe

Vi har nedfældet de fem vigtigste punkter du skal overveje, når du skal vælge den bedste pandelampe til dit behov. 

#1 Batterilevetid, LED og genopladelig

De pandelamper er ikke noget værd og kun til besvær, hvis der ikke er strøm på. Vi har mange gange været udsat for, at vores pandelamper løber tør på kritiske tidspunkter. Derfor er batteriet det første der kommer på vores tanker. 

LED står for Light Emitting Diode, og bliver stort set anvendt til alle pandelamper, da det har en utrolig lang levetid. En pandelampe skal dog i mange tilfælde være smart og let, og derfor er der ikke meget plads til batteriet. Find derfor ud af, om du skal have flere batterier i din oppakning, eller om du skal have en genopladelig pandelampe.

Er du i tvivl om, hvordan du skal pakke rygsækken? Vi har lavet den ultimative pakkeliste til Caminoen, der også sagtens kan bruges til andre vandreture.

#2 Pris

Det bliver hurtigt en rigtig dyr fornøjelse at købe outdoor udstyr. Vi har samlet et stort sortiment af pandelamper fra danske webshops, hvor du kan se på nogle af produkter, hvor du kan finde den billigste pris på den specifikke pandelampe du klikker ind på. 

Vi vil mene, at du kan finde en yderst fornuftig pandelampe i prislejet 300-500 DKK. Betaler du mere kan du finde nogle virkelig gode pandelamper, men måske også for meget til dit egentlige behov.

#3 Vandtæt

Skal du på Caminoen om sommeren, så er der nok ikke brug for en vandtæt pandelampe. Men når man er fra Danmark, hvor det i gennemsnit regnet 171 dage om året, så er det naturligvis ofte et klogt valg at købe en vandtæt pandelampe.

#4 pasform og vægt

Vi har prøvet meget tunge pandelamper, der lyste som en drøm, men var ulidelige at have på. Så har vi haft lette løbepandelamper, der slet ikke lyste nok op på vejen. Skal du bruge din pandelampe til løb, er pasformen og vægten rigtig vigtig, hvorimod hvis du skal bruge den til læsning på vandrehjemmet måske ikke har lige så høj prioritet.

Generelt foretrækker vi meget lette pandelampe med en god elastik, der både går rundt om og over hovedet.

#5 Kvalitet og lysstyrke

Som vi lige nævnte i punktet inden, så er det ikke alle pandelamper, der lyser kraftigt nok op til ens behov. Kvalitet afhænger ofte både af prisen og mærket/brandet, der har udviklet pandelampen. Det er derfor en god idé at lave grundig research på de pandelamper, der opfylder vores fem overvejelser til at finde den bedste pandelampe.

Genopladelig pandelampe

Hvis du vælger at finde en genopladelig pandelampe, er det klart vores anbefaling, at du finder en med en oplader, der også bruges til dine andre aparater. Det kan være en del nemmere at have et lille ekstra batteri med i rygsækken kontra en ekstra oplader.

Man fylder hurtigt sin vandrerygsæk  med for mange opladere, og det kan blive et værre rod. Generelt ville vi dog anbefale en genopladelig pandelampe, hvis man bruger den ofte.

LED Pandelampe

En LED pandelampe kan hurtigt blive en del af din top 3 liste, når du pakker din rygsæk. Stort set alle pandelamper de gode outdoor butikker sælger, er i dag LED pandelamper. LED står for Light Emitting Diode, og giver pandelamperne en virkelig god batterilevetid.

Derfor skal du have en pandelampe

Er du i tvivl om du skal købe en pandelampe? Det kan vi godt forstå. Man kommer hurtigt til at købe alt for mange unødvendige ting, når man skal ud at opleve verden. Der er rigtig mange gode grunde til at købe en pandelampe. De giver frihed til dine hænder, og selvfølgelig er hovedegenskaben, at du kan se bedre i mørket med en pandelampe.

Rigtig mange bruger både deres pandelamper, når de skal læse på vandrehjem eller i teltet, og samtidig når man står op om natten og det er mørkt. Outdoor mennesker færdes meget udenfor når det er mørkt. Står du tidligt op eller er til sene nætter, så kan en pandelampe hurtigt være noget for dig.

Rigtig mange vælger også at bruge lommelygten på sin telefon, hvilket kan være et rigtig godt alternativ, hvis man har meget oppakning eller sjældent færdes i mørket.

Find det bedste outdoor udstyr på CaminoKing

Her på siden kan du finde meget mere end blot pandelamper. Vi er altid på udkig efter nyt grej, og vil løbende lave test og artikler om det bedste udstyr. Derudover har vi samlet et stærkt udvalg indenfor de vigtigste genrer, når du skal afsted på pilgrimsnetværket Camino de Santiago. Et ofte stillede spørgsmål, når man skal er at vandre er, hvilke sko eller støvler skal jeg have med på vandreturen. Det har vi skrevet om her: Vandrestøvler til Caminoen – Her kan du finde en kyndig vejledning ala den du lige har læst om pandelamper her. Held og lykke med at finde det bedste udstyr til din næste rejse.