Disc Golf

De rigtige disc golf discs kan betyde forskellen på succes og fiasko, når du er ude at spille med dit slæng. De forskellige disce er blevet meget avanceret. Læs mere om Disc Golf og se et kæmpe udvalg fra danske leverandører her.

Hvad er Disc Golf? Bliv klogere på den nye dille

Disc golf er i de senere år blevet mere og mere populær. Sporten er lavet ud fra en tilgang, hvor man mixer det bedste fra golf og frisbee. Nogle kalder det stadig for frisbee golf, men disc golf har taget spillet til et ekstra niveau. Frisbee er et patenteret varemærke fra Wham-O legetøjsfirma, og derfor kalder man det for en disc i stedet for en frisbee.

Det kræver ikke det store at komme i gang med at spille disc golf. Generelt set kan du spille disc golf alle steder. Du kan principielt set købe din egen kurv og lave din egen bane. Så gælder det blot om at ramme i kurven på færrest mulige kast.

Disc golf handler om meget mere end at kaste langt

I stedet for at bruge forskellige jern, som man gør i golf, kan man bruge forskellige discs til at lave det perfekte skud. Derfor køber mange det, man kalder en pakke for begyndere. Her følger der ofte tre til fire disce med:

 1. En putter, der også kaldes for en approach disc. Denne bruges til korte kast, når du er tæt på kurven.

 2. En distance driver, der bruges til lange kast.

 3. En fairway driver, der bruges til mellemlange kast.

 4. Mellemdistance discs, der bruges til korte drives og indspil til kurven.

Som man kan høre på navnet disc golf, så har spillet stort set taget alle facetter til sig fra normal golf. Det gør sig også gældende på mange slag og udtryk. Vi vil både komme ind på, hvilke udtryk man bruger i denne sport længere nede, hvor du kan spille, samt hvor du kan finde det bedste udstyr. Først vil vi dog helt simpelt forklare reglerne i disc golf.

Sådan er reglerne i Disc Golf

Vi er blevet vilde med discgolf efter vi blev nysgerrige på sporten, når vi gik gennem Valbyparken. Kunne du tænke dig at prøve kræfter af med din familie eller venner? Så er reglerne beskrevet helt basalt her.

 • De samme regler gælder i Disc golf som i almindelig golf.

 • En frisbee eller en disc erstatter et golfjern, og du skal ramme i en stålkurv i stedet for et hul.

 • Officielt og generelt spiller man max. fire personer på en bane. Regler er dog til for at blive brudt.

 • Alle har samme udgangspunkt og starter med at kaste fra et såkaldt teested.

 • Efterfølgende kaster man derfra, hvor ens disc lander, indtil den er i kurv (hænger den i kæderne, tæller den også). Skuddet er dog ikke gyldig, hvis discen blot rører kurven eller ligger oven på kurven.

 • Det er altid vedkommende, der er landet længst fra kurven, som kaster først.

 • Antallet af forsøg afgør, hvem der har vundet. Her skriver man blot ned, hvor mange skud hver person brugte, efter hver runde. Husk at holde godt øje med dine modstandere. De har det med at glemme, hvor man kast de reelt set brugte.

For de helt korrekte og professionelle regler, så henviser vi til PDGA, der står for Professional Disc Golf Association. Deres tid er ikke til pjat. De prøver at lave en seriøs sport ud af at have det sjovt. Deres motto er derfor: “Know It and Throw It!”

Disc Golf Baner i Danmark

Der kommer hele tiden flere og flere disc golfbaner i Danmark. Det er vi super glade for. Derudover, er vi godt tilfredse med, hvor nemt det er at finde bane, hvor det er gratis at spille på. Det eneste du skal gøre er, at skrive Disc golf baner på Google, og du finder hurtigt et kæmpe udvalg af lækre baner og parker. Processen er ikke sværre end det.

Vi har gjort det nemt for dig!

Du kan se nogle de bedst anmeldte disc golf baner i Danmark på dette billede. Listen opdateres hele tiden på Google. Her kan du også finde stedernes hjemmesider og åbningstider. Vi har samlet 15 fede disc golf baner til dig under billedet.

disc golf baner i danmark

15 fede disc golf baner i Danmark

 1. Valby Disc golf bane Tee 1

 2. Esbjerg Disc golf bane

 3. Gram Slot Disc Golf Bane

 4. Karlebo Frisbee-golf klub

 5. Virum Disc Golf og Virum Park

 6. Tilst Disc Golf bane

 7. Helsingør Disc golf

 8. Sorø Disc golf klub

 9. Slagelse Disc golf bane

 10. Nyborg Disc Golf bane

 11. Slangerup Disc Golf

 12. Viby Å-park discgolf bane

 13. Hedensted Disc Golf Bane

 14. Horsens Disc Golf

 15. Struer Disc Golf

Vi har desværre ikke prøvet alle baner endnu, men vi håber at nå de fleste på listen i 2023. Vi elsker at komme rundt i landet, og hvad er bedre at træne op til Caminoen med, end hvis man har det en smule sjovt imens? Vi er i hvert fald blevet bidt af denne sport, der både forener vores passion for at vandre, være i naturen samt dyrke lidt konkurrencesport.

Derfor er vi selvfølgelig også interesseret i næste spørgsmål, og det tænkte vi nok også, at du er.

Hvad koster det at spille disc golf?

Generelt er det gratis at spille disc golf. Rigtig mange af de baner vi har skrevet op, er lavet af Det offentlige og Kommunen, så du blot behøver dine egne diske. Det behøver derfor ikke være noget dyrt projekt, som vi kender det fra almindelig golf. Dette er en af grundene til, at vi er blevet så vilde med disc golf. Det er nemlig nemt tilgængelig.

Vi har ikke prøvet endnu, at man skal betale for at spille disc golf, men det kan vi sagtens forstille os, at der er sådan nogle steder også. De gratis baner er dog helt perfekte for os.

Husk den gode skik og følg spillestedets regler

Mange hygger rigtig meget, når de er afsted. Husk dog at følge de regler, der ofte er angivet på spillestederne. Det er lækkert at gå og drikke en lunken slots classic, og tage sig god tid om sine skud, men husk både på alle dem som spiller såvel som dem, der ikke spiller.

Folk skal ikke have en dårlig oplevelse, når de går en tur i Parken. Vi har selv været udsat for, at der flyver discs og frisbee’s om ørerne på os, når vi er ude at gå hyggetur i Valbyparken og Vognsbølparken. Så husk at respektere alle mennesker omkring dig, så dette fantastiske spil bliver ved med at have den positive fremgang vi har set de seneste år.

Køb Disc golf discs sæt for at komme i gang

Hvert hul tæller. Derfor vil du gerne have en god disc til hvor end, du skal kaste fra. Vi har derfor allieret os med nogle af de bedste disc golf forhandlere i Danmark. Her kan du få et komplet disc golf sæt, din helt egen disc golf kurv, og sågar en disc golf taske. Her kan du både få en Disc golf starter bag, eller nogle mere avanceret rygsække, så dine skiver altid ligger klar, når du skal putte discen i hullet.

Årets julegaveidé

Der kommer hele tiden ændringer på vores hjemmeside, og den seneste hobby vi har kastet os over, er disc golf. Vi mangler dog tit nogle at tage med i parken, der endnu ikke har fået invisteret i sin egen disc. Giv dem en god start, og hjælp dem i gang med årets julegave idé. Lav en ordrer via en af vores links til vores samarbejdspartnere før det er for sent.

Bliv en haj til alle Disc golf Udtryk

Der findes en masse forskellige udtryk og termer, når man turnerer rundt i det ganske danske lands parker. Vi lærer hele tiden nye udtryk. Hvis du allerede kender golf, ja så er du et godt stykke af vejen. Hvis du virkelig gerne vil flotte dig, så kan det være, at du kan finde lidt flere på vores liste.

 • Ace – Er det samme som en Hole-In-One i golf. Dette er udtrykket, når man kun bruger et kast på at afslutte sin runde.

 • Albatros – Er det samme som en Double eagle. Her menes der, at man er tre under par på en bane.

 • Birdie – Når du er et kast bedre end et par.

 • Bogey – Når du er et kast dårligere end et par.

 • Bruttoscore – Det antal kast du bruger på en runde.

 • Dobbelt Bogey – Når du er to kast dårligere end et par.

 • Eagle – Når du er et kast bedre end et par.

 • Fairwair – Det sted på banen mellem teestedet og greenen.

 • Green – Stedet omkring kurven

 • Par – Gennemtsnittet som en erfaren spiller bruger på banen. Dette kan være angivet ved banen.

 • Teested – Det sted du starter fra.

Dette var mange af de udtryk, som vi også kender fra almindelig golf. Desto mere du er ude at fyre afsted med frisbees, finder du hurtigt ud af, at der også er lavet alverdens udtryk for, hvordan du kaster. Der er altså meget mere end blot et baghåndskast eller et forhåndskast.

Vi håber, at du kommer godt i gang med disc golf, og at du fandt alt den information, du havde brug for.