Massagepistol

Find den bedste massagepistol til dit behov

En massagepistol er et genialt apparat til at give det, der også kaldes perkussions- eller vibrationsmassage. Om det er efter lange vandreture, hvor vores lægmuskler, fødder, eller iskias har været på overarbejde, eller om det er før- og efter en hård omgang styrketræning i fitnesscentret, så er vi glade for vores massagepistoler.

Vi overvejer stadig, om vi skal tage vores lille massagepistol med os næste gang på Caminoen. Der er dog forskel på, hvor gode massagepistoler er, og vi er klart mest vild med den vi har fra BLAST. Kunne du tænke dig at vide mere om massagepistoler? Så kan du se en fantastisk video fra Fysioterapeut Peter Willén i videoen herunder. 

5 gode grunde til, at du skal have en massagepistol

Vi har ikke fortrudt et sekund, at vi fik en massagepistol. Derfor har vi valgt at købe to. En massagepistol kan både bruges før og efter træning, men vi har især været glade for vores, når vi vågner om morgenen. 

Vores fem foretrukne grunde til at have en massagepistol

 1. De er perfekte mod ømme muskler og giver bedre restitution
 2. De løsner musklerne om inden træning, og man føler sig mere klar til et hårdt træningspas
 3. De er den perfekte erstatning til ømme tommelfingre, og man rammer steder man ellers ikke ville massere
 4. De hjælper med at sætte gang i blodcirkulationen
 5. Din partner, venner, eller holdkammerater vil elske den eller blive jaloux, hvis du bruger den på dig selv

Vi fik fat i en massagepistol før de var blevet populære. Den blev konstant sendt rundt til bordet, og alle vores bekendte har efterhånden anskaffet sig en. Det er endelig blevet et produkt, som mange i Danmark har mulighed for at eje. Det var dog ikke der vi spottede dem først.

De professionelle behandlere og atleter bruger dem

Første gang vi hørte om massagepistoler var, da en af vores største helte på redaktionen brugte en. Vi taler om den legendariske basketball spiller Kobe Bryant, der var med til at udvikle nogle af prototyperne tilbage i 2007. 

Kobe Bryant var med til at udvikle apparaterne sammen med fysioterapeuter, og holdte sin opfindelse tæt ind til kroppen for at have en fordel over sine konkurrenter. Vil du læse mere om den berømte basketspiller og hvordan han blev så god til sport? Så har vi lavet en anmeldelse af hans bog Mamba Mentality, som du kan læse mere om, hvis du følger linket. 

Nu bruger alle efterhånden massagepistoler

Når man sidder og ser fodbold, basketball, tennis, badminton, eller andre krævende sportsgrene, ser man ofte atleter sidde med en massepistol. Derfor kan vi med god ro i sindet anbefale disse. Det er ikke kun os, der er vilde med dem. Sportsudøverne bruger dem ikke kun før og efter sport, men man kan også se, at de bruger dem, hvis de lige er ude at få en pause. På den måde holder de musklerne i gang og sikre, at de ikke er for spændte, når de skal ind og præstere igen.

Hvordan bruger man en massagepistol?

Det behøver ikke at være nogen videnskab at bruge en massagepistol. Vi har smidt en video guide længere oppe til, hvordan du kan bruge den. Vi bruger den stort set alle steder på kroppen på nær direkte på knogler. Her vil de i de fleste tilfælde begynde at hoppe, og man kan føle en smule ubehag. 

Vores foretrukne steder er læggen og ryggen. Det har dog ikke holdt os tilbage fra at massere undersiden af fødderne eller vores håndflader, som kan være overraskende dejligt. 

Der findes en masse forskellige massagehoveder, man kan skifte i mellem. Alt efter hvilken du vælger, kan man bruge dem til forskellige ting. 

Oversigt over de forskellige massagehoveder

 • Rundt massagehoved: Dette er den mest brugte, og de fleste bruger den til skulder- og nakkemassage. 
 • Gaffelformet massagehoved: Denne er ideel til begge sider af din rygrad (medmindre du har rygrad som en regnorm)
 • Patron Formet massagehoved: Denne er perfekt til små muskelgrupper og “lokale” områder, der kræver ekstra fokus og dybde.
 • Fladt massagehoved: Denne er perfekt til store områder såsom hofter og ben
 • Shovel massagehoved: Denne er sublim til rygraden
 • Lotus massagehoved: Brug denne, hvis dine fødder eller fodsåle trænger til en omgang.
 • ‘Kloen’: Dette har fem takker, som er god til udbulende muskelgrupper såsom dine lægmuskler.
 • MACE massagehoved: God til store muskler såsom hofter og ben
 • T-formet massagehoved: Denne er god til ryggen!
 • Three Jaw Head: Prøv denne til dine arme og hænder. Det vil du ikke fortryde.
 • Svampehovedet: Beregnet til dine bryst, skulder og nakkemuskler.
massagepistol hoveder

Hvordan vælger man den rette massagepistol?

Man kan hurtigt famle lidt i blinde, når man skal vælge en massagepistol. De fleste bliver produceret i østen, og der kommer hurtigt et stort spring i prisen på de forskellige. Det kan godt betale sig at vælge kvalitet, men dette kan man ikke kun regne med, alt efter forhandlerens pris.

Derfor er det en god idé at købe din massagepistol hos en forhandler du stoler på og eventuelt har handlet ved før. 

Tjek specifikationerne

Ligesom altid skal du vælge den massagepistol, der passer bedst til ens behov. Skal du have din med i din rygsæk, og den ikke skal fylde for meget, kan størrelsen var en faktor. Vores erfaring er, at vi godt kan lide de store, der ofte kan give en lidt dybere eller kraftigere massage. 

Samtidig kan du lægge mere vægt bag pistolen, når du presser omme på ryggen, og deres batterilevetid er ofte overraskende lang. Skal du vide mere om batterikapacitet kan du eksempelvis kigge på mAh. 

Sidst men ikke mindst, er vi vilde med, at de har flere hastigheder. Vi har en lille, der kun har fire forskellige hastigheder, hvorimod den store har tyve forskellige. Jovist er det den lille vi vil medbringe på vores outdoor tur og på farten, men det er klart den store, der bliver brugt mest.

Sådan finder du den bedste massagepistol til den rette pris

Vi håber, at alt den ovenstående viden kan hjælpe dig med at vælge den bedste massagepistol. Her på siden er vi samarbejdspartnere med nogle af de bedste danske webshops, og vores udvalg bliver løbende skiftet ud. Hvis nogle af forhandlerne har det samme produkt, vil dette fremgå inde på produkterne, og du kan finde en prissammenligner. Derved kan du altså finde den bedste massagepistol til den rette pris.

Vi tester løbende en masse outdoor- og vandreudstyr, og skriver artikler herom. Følg vores blog, hvor vi skriver om alt fra, hvilket microfiber håndklæde er bedst, til hvordan man finder den rette lagenpose. Vi håber at lave nogle guides, som du får glæde af.