Microfiber håndklæde: Guide til at finde dit rejsehåndklæde


microfiber haandklaede guide

Mangler du et praktisk rejsehåndklæde, så kan det være, at du skal prøve at købe et microfiber håndklæde. Vi er netop hjemvendt efter en tur på CaminoenOpens in a new tab., hvor vi havde et hurtigtørrende håndklæde med for første gang. Der var både plusser og minusser må vi sige. Læs vores guide og se anbefalinger om, hvor du kan købe billige hurtigtørrende håndklæder til vandreturen, rygsækken og din næste rejse. Inden du læser vores guide, kan du se fem fantastiske bud på, hvilket microfiber håndklæde du kan vælge.

Er du i tvivl om, hvilket microfiber håndklæde du skal vælge? Det kan vi godt forstå. Der findes efterhånden mange fede ting, man kan smide i sin rygsæk, når man skal ud på eventyr. Vi har haft et rejsehåndklæde, og derfor har vi lavet en guide, så du ikke begår den samme fejl som os. Se først fem gode forslag til, hvad du kan købe.

#1 Lifeventure MicroFibre Trek Håndklæde – Large

Lifeventure SoftFibre Advance Trek Håndklæde - X-Large
Bedst til backpacken
5/5

Det klassiske Trek håndklæde er ultra blødt, stærkt sugende og meget kompakt. Håndklædet er ideelt til rejser, udendørs aktiviteter og sport! Trek Håndklæde vil absorbere 9 gange sin egen vægt i vand og tørre 8 gange hurtigere end et almindeligt håndklæde. Alle Trek håndklæder er behandlet med en unik permanent antibakterielle beskyttelse, som sikrer dit håndklæde ikke udvikler lugt eller bakterier, selv i varme klimaer.

#2 Travelsafe Rejsehåndklæde Blå – Small

Det praktiske
4/5

Her får du et smart og praktisk rejsehåndklæde fra TravelSafe

Detaljer om TravelSafe rejsehåndklæde:

 • Ideel til camping, backpacking & sportsaktiviteter
 • Ekstrem let – og ekstrem hurtigtørrende
 • Absorberer bedre end almindelige badehåndklæder
 • Let at medbringe – fylder næsten intet

#3 Lifeventure Recycled SoftFibre Trek Rejsehåndklæde Surfboard

Det mest blæret
5/5

SoftFibre rejsehåndklæde er det originale kompakte rejsehåndklæde, der absorberer 9 gange sin egen vægt i vand og tørrer 8 gange hurtigere end et konventionelt håndklæde. Ved at bevare Lifeventures signaturdesign har de udviklet disse trykte og ensfarvet genbrugshåndklæder ved hjælp af vandflasker for at sikre, en bæredygtig planet.

#4 Lifeventure - SoftFibre Trek Håndklæde af Genbrugsplast XXL

Det miljøvenlige
4.5/5

Disse håndklæder er lavet af 8,7 genbrugte flasker for modeller med print, og 10,5 genbrugte flasker for de ensfarvet. Ikke kun er de så bløde, holdbare og absorberende som det originale håndklæde, de er også fuldt genanvendelige.

Materiale:

 • Sammensætning 66% polyester fremstillet af 8,7-10,5 genbrugsflasker
 • Resten af 34% polyester
 • SoftFibre – ekstra blødt stof 

#5 Nedkølende Håndklæde

Nedkølende Håndklæde
Fedeste funktion
4/5

Her får du et nedkølende håndklæde, der kan anvendes på rejsen og i privaten. 

Det nedkølende håndklæde gør det til en behagelig oplevelse at få sved på panden. Få en opfriskende følelse, når du er færdig med træningen.

Den kølende effekt varer op til 3 timer.

Etui til håndklædet medfølger.

Sådan finder du det rigtige microfiber håndklæde

Et microfiber håndklæde kaldes også for et letvægtshåndklæde, hurtigtørrende håndklæde, samt et rejsehåndklæde. Det giver derfor lidt sig selv, hvad idéen med selve håndklædet er, men hvordan finder man et, man er tilfreds med?

Vi har selv testet et microfiber håndklæde, som vi medbragte på en 800 kilometer lang vandretur, da vi var afsted på Camino FrancésOpens in a new tab.. Vi har gået ruten flere gange, og på vores første tur medbragte vi blot normale håndklæder. Du kan sikkert forstille dig, at et tungt og vådt håndklæde ikke er ideelt på sådan en rejse.

Derfor prøvede vi at tage microfiber håndklæder med på vores sidste tur. Her er vores fordele og ulemper, når det kommer til hurtigtørrende håndklæder.

Fordele ved et microfiber håndklæde

 • Det fylder lidt i rygsækken og sportstasken

 • Det vejer næsten ingenting (Det vi havde med vejede 267 gram)

 • Det tørrer utrolig hurtigt (Især i sydens sol)

Ulemper ved at have et microfiber håndklæd

 • Det er ingen nydelse at tørre sig selv med

 • Det kan fungerer ikke godt som en ekstra hovedpude eller ekstra tæppe

 • Man bruger det sjældent udover på rejser

Det er super lækkert at have et praktisk rejsehåndklæde, men det er også en ekstra investering, som du skal gøre op med dig selv, om det er det værd. Når man rejser i mere end 30 dage i streg, betyder vægten på ens rygsækOpens in a new tab. utrolig meget. Man kommer dog til at savne et lækkert badeværelse med et super absorberende håndklæde, der ikke er lavet af syntetisk materiale.

Hvad er et rejsehåndklæde og hvad er microfiber?

Når du vælger et rejsehåndklæde, er det næsten altid lavet af microfibre. Dette er en materialeblanding, der er sammensat af mest polyester og en del polyamid. Det bruges også til klude, og man ser mange have microfibermaterialer liggende i deres biler. Det er nemlig super til at gøre rent med, og derfor skulle det vel også være super at tørre sig i?

Materialet er i hvert fald hurtigttørrende, men et rejsehåndklæde er altså ikke i nærheden af at kunne erstatte normale håndklæder i bomuld som vi kender dem. Vi kan se på nogle af ovenstående produkter, at de kan absobere 9 gange deres egen vægt, og tørrer 8 gange så hurtigt som normale håndklæder. Det er derfor optimalt at bruge rejsehåndklæder, når du pakker tasken til Caminoen og andre lange udflygter, men ikke til din dagligdag.

Test af microfiber håndklæde (Vores vurdering)

Det blev aldrig det store kærlighedsforhold mellem os, og vores medbragte microfiber håndklæder rejsehåndklæder. De mange fordele, der ellers er ved håndklædet, tænker man ikke så meget over, når man er afsted. Man tænker mest på savnet af det man er vant til.

Når det så er sagt, er vi begyndt at gå meget op i, hvor lidt vores rygsække vejer, når vi er afsted. Derfor har vi stadig tænkt os at tage vores microfiberhåndklæde med, næste gang vi skal ud at vandre. Så er vi heller ikke mere luksusdyr end det. Vi kan dog godt lide at have en masse ting med på farten, og dette gør sig især gældende for elektronik.

Vi er verdensmestre i at pakke en tung taske, når vi skal afsted. Derfor har vi også lavet en guide til, hvilke ting du kan tage med, når du skal balancere med vægten på en lang vandring. Læs eventuelt vores blogindlæg her: Den ultimative pakkeliste til CaminoenOpens in a new tab.

Hurtigtørrende håndklæde 140×90 cm

Det hurtigtørrende håndklæde vi testede og havde med på Caminoen, var ligesom det du ser på nedenstående billede. Det klarede vores test med en score på 4 ud af 5 stjerner. Efter vi har researchet lidt mere om rejsehåndklæder, er vi sikre på, at det bliver ved med at være fast inventar i vores backpack.

4/5

Find alt udstyr til din næste rejse her

Mangler du information til at blive klædt på til din næste rejse? Så hører vi gerne herom. Smid en kommentar i bunden af artiklen. Vi prøver nemlig at lave dybdegående vejledninger af de produkter, som vi løbende tester.

Derudover kan du næsten finde alt, hvad hjertet begærer, når det kommer til outdoor udstyr og vandreudstyr på vores hjemmeside. Vi har nemlig allieret os med de bedste forhandlere i Danmark, og linker videre til deres hjemmesider. Her kan du blandt andet prissammenligne de samme produkter, så du altid finder det, der er bedst til prisen.

Vi håber, at du blev klogere på microfiber håndklæder, og at du finder alt det du skal bruge til dit næste eventyr. Tak fordi du læste med.

Camino King

Erfaren og passioneret vandrer, der elsker spændende trails og lange distancer. Læs om mine oplevelser, og bliv bedre forberedt til din rejse.

Send en kommentar

Din email adresse bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

Seneste artikler