Opskrift: Tilberedte kastanjer på Caminoen

Forberedelsestid: 10 minutter

Her kan du se, hvordan jeg hurtigt og nemt lavede sunde og lækre kastanjer på Caminoen. Det eneste du skal bruge er kastanjer, vand, salt og en gryde.

På Caminoen passerer du ofte store flotte kastanjetræer. Du kan med fordel samle kastanjerne og tage dem med hen på pilgrims-vandrehjemmet, hvor du kan tilberede dem, hvis der blot er et blus og en gryde. De kan både spises samme dag, men du kan også med fordel tilberede dem og spise dem næste dag, som en lille snack til turen. Kastanjerne er sunde og rig på kostfibre og sunde fedtstoffer.

Læs opskriften her

Kastanjer opskrift

Forberedelsestid: 5-10 min

Tilberedningstid: 20-25 min

Ingredienser:

  • Kastanjer
  • Vand
  • Salt (kan undlades hvis du ikke har det)

Sådan gør du:

  1. Vask kastanjerne rene for jord og andet snavs
  2. Skær et lille snit i kastanjerne
  3. Hæld vand i en gryde til kastanjerne er dækket, tilføj lidt salt og kog i 20-25 min.
  4. Spis dem eller gem dem til dagen efter
  5. Du kan eventuelt spise dem med saltet smør, hvis du har dette.

Vær opmærksom på at det er vigtigt at skære et snit i katanjerne så de ikke eksploderer. De kan også sagtens ristet i en pande med lidt olie eller smør.

At samle kastanjer og spise dem på turen er et utroligt billigt måltid. Hvis du vil læse mere om priser og madbudgetter i forhold til Caminoen så læs også: Hvad koster mad på Caminoen? Se min prisvenlige Camino-GUIDE

Forskellen på hestekastanjer og spisekastanjer

Spisekastanjer (ægte kastanjer) er spiselige – de smager fantasiske og har en dejlig sødme. Spisekastanjer er er faktisk slet ikke i familie med hestekastanjer, men da deres frugt ligner hinanden har de fået samme betegnelse “kastanjer”. Måden du kan kende forskel på de to kastanjer er at spisekastanjer har flere, mere tætte og længere pigge på der skal end hestekastanjer. Desuden kan spisekastanjer genkendes på deres hjerteform og lille behårede spids i toppen.

Spisekastanjer er meget populært i Spanien og især Portugal, hvor de nærmest kan købes ved et hvert gade hjørne. Brændte spisekastanjer er Spanien og Portugals svar på brændte mandler herhjemme 😋 

Hestekastanjer er de uspiselige kastanjer, som vi har mange af herhjemme og som vi ofte bruger til at lave kastanjedyr med. Deres form er mere rund end spisekastanjer og har ikke en lille spids i toppen, som spisekastanjerne.

Din vurdering:

Camino Queen

Tag ved lære af mine fejl. Jeg har vandret Camino Francés, Portugues, Sølvruten, Hærvejen, Vesterhavs Caminoen og mange flere ruter... Og jeg er slet ikke færdig! Når jeg ikke er ude at opleve, så deler jeg lidt ud her. Enjoy.

Send en kommentar

Din email adresse bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *