Hvilken rygsæk skal jeg vælge? Bedste BackPack Guide


bedste backpack til caminoen

Er du i tvivl om, hvilken rygsæk du skal vælge til din vandretur? Det kan vi godt forstå. Hvis du eksempelvis skal ud at vandre Caminoen, kan din rygsæk hurtigt blive din bedste ikke-levende ven. Du kan også lynhurtig blive svært skuffet eller decideret sur på din rygsæk. Derfor har vi lavet en guide, så du kan finde den bedste backpack til din rejse. Læs med! 😊

På ovenstående billede ses en Ben Nevis rygsæk på 65 liter fra det skotske outdoor brand, Highlander. Denne brugte jeg på Camino Francés. Mangler du en ny rygsæk til din næste rejse? Så kan du finde et kanon udvalg på https://backpackerlife.dk/

Når du leder efter den bedste backpack, så er det vigtigste, at du finder en, der passer til dine behov. Altså, hvor længe skal du rejse, og hvilken kvalitet skal rygsækken være i? Her er der ofte størrelsen, der er første skridt på vejen til at finde den perfekte backpack.

Når du skal finde ud af, hvor stor din rygsæk skal være, så bliver det næsten altid angivet i liter. Vi har lavet en tabel, hvor du kan få et godt praj om, hvilken størrelse du skal vælge.

Størrelser på rygsække

StørrelseLiter/kapacitetAnbefales til
Mini rygsække6-10 literLøb, børn og dagsture
Små rygsække10-30 literDagsture, skole/arbejde
Medium rygsække30-50 literOvernatning, hiking, Caminoen
Store rygsække50+ literCaminoen, jordomrejse, ekspeditioner

Vi får rigtig mange spørgsmål om, hvilken rygsæk størrelse, der passer bedst til Caminoen. Det er der selvfølgelig ikke noget rigtigt svar på, og heller ikke på, hvor meget din rygsæk skal veje. Personligt elsker jeg at have en stor backpack med på 65 liter, så jeg har plads til at have alt mit overtøj i rygsækken uden at finde på smarte løsninger. Min følgesvend kunne dog nemt klare sig med en rygsæk på 40 liter. 

Lyder Caminoen som en for stor mundfuld for dig? Læs eventuelt danske eksempler på Caminoen her på siden. Vi har bl.a. været en tur på Gendarmstien

Sådan meget anbefaler de fleste, at din rygsæk vejer

En tommelfingerregel mange er bekendte med, når du er ude at vandre lange ture er, at din rygsæk skal 10% af din kropsvægt. Så hvis du vejer 100 kg, så anbefaler man, at din rygsæk vejer 10 kg. Dette er dog svært at overholde, hvis du skal være afsted på en 30 dages tur på Caminoen. Derfor siger man max 20%, men dette ville de fleste være utrolig kede af at have pakket. 

Hvordan pakker man en rygsæk? Få gode råd med på vejen

Du skal selvfølgelig pakke din rygsæk mest hensigtsmæssigt i forhold til din rejse. Der er dog tre gode råd vi altid følger. 

  1. Pak de letteste genstande i bunden af rygsækken
  2. Pak de tungeste genstande i midten af rygsækken
  3. Pak de mest essentielle ting i toppen af rygsækken

Så et lynhurtigt eksempel er, at vi altid pakker vores sovepose, regnjakke og flipflops i bunden af rygsækken. I midten har vi primært vores tøj, men jeg har altid min bærbare computer og powerbank liggende i den lomme, der er op imod ryggen. Dette er også en af grundene til, at jeg godt kan lide at have en stor backpack. 

Bedste Backpack til Prisen: Hvad skal den koste?

Outdoor udstyr kan hurtig blive en dyr fornøjelse. Hos CaminoKing gør vi en dyd ud af at teste det bedste udstyr på markedet, og har derfor lavet nogle anmeldelser i samarbejde med BackpackerLife. Der er ikke noget fast svar på, hvad en god rygsæk skal koste, men du kan sagtens finde en god rygsæk på tilbud til omkring 650 DKK og en i høj kvalitet til 1200 DKK. Mere behøver den altså ikke at koste.

Derfor skal du vælge en dyr Backpack

Hvis du virkelig skal ud i noget omskifteligt vejr og terræn, hvor du skal kunne stole 100% på din backpack, er det en god idé at investere lidt ekstra. Vil du være helt sikkert på, at den er vandafvisende, regnslaget eller stroppen ikke svigter, og at pasformen er i top, så kommer du lidt længere med et lidt dyrere valg.

Derfor skal du vælge en billig Backpack

Du kan komme virkelig langt med en prisvenlig backpack. Men hvad vil det egentlig sige. Der er utrolig mange high-end brands, når det kommer til outdoor udstyr. Mange kan hurtigt se, at det er utrolig dyrt at købe en backpack i en outdoor butik, men der mangler ofte alternativer i butikkerne. Vi har lavet en dybdegående anmeldelse af en Ben Navis rygsæk på 65 liter fra Highlander. Den koster i skrivende stund 849 DKK på BackpackerLife. Læs om hvordan den klarede 30 dage på Caminoen her → Ben Nevis Backpack på 65 liter fra Highlander: Bedste rygsæk til Caminoen? Se Bedømmelsen

5 Fede Features til din rygsæk (Bedste Backpack)

Vi har jo lagt op til at lave den bedste backpack guide. Som vi startede med at sige, så kan en rygsæk hurtig blive din bedste ikke-levende ven, men du kan også hurtigt blive træt af den. Både hvis du har pakket den forkert, for meget, eller valgt den forkerte fra begyndelsen. Det vil vi gerne hjælpe dig med at undgå. Derfor har vi opridset fem fede features, som du skal holde øje med, når du skal købe din næste rygsæk.

  1. Vandafvisende + tilhørende regnslag
  2.  Polstret hoftespænder inkl. lommer (Lækkert på Caminoen)
  3. Justerbare skuldrestropper og justerbart rygsystem
  4. Rumfordeling med separat plads til tøj, sko, og sovepose
  5. Plads til camelbak eller bærbar

De ovenstående features er noget, som vi selv har nydt godt af. Generelt vil vi ikke mene, at det er nødvendigt med en camelbak på Caminoen, men vi ser mange være glade for dette. Vi har ofte blot en halvliters drikkedunk, der kan sidde i den ene side af vores backpack, hvor vi har en højttaler i den anden side, der udligner vægten. Derudover er vi glade for lommerne, der sidder på vores hofte spænder. Så slipper vi for at gå med ting i enten mavebælte eller for mange ting i vores lommer.

Det er selvfølgelig meget individuelt, hvilken backpack man synes er bedst, og hvilke krav de forskellige har. Vi håber dog, at du kunne bruge nogle af vores råd. Man glemmer hurtigt en masse af disse, når man skal til at nedfælde det på tekst. Har vi glemt noget, eller har du nogle tilføjelser af den ene eller andet art til vores artikel? Så smid en kommentar ⬇️

Camino King

Erfaren og passioneret vandrer, der elsker spændende trails og lange distancer. Læs om mine oplevelser, og bliv bedre forberedt til din rejse.

Send en kommentar

Din email adresse bliver ikke offentliggjort. Required fields are marked *

Seneste artikler